Skip to content

Nieuwsbrief

Aan alle (ouders) van leden en supporters van Intersport Jonker Achilles

Na de zomervakantie zijn we gestart met een zeer geslaagde “Starters Dag”. Er was een grote belangstelling van de jeugd met een gevarieerd aanbod van spelletjes. Ook was er een goede maar vooral ruime belangstelling van de ouders bij de uitleg van de voorzitter en diverse commissie leden. Vervolgens was er de volgende dag een beach familie festijn. Al met al een start waar de sfeer en het enthousiasme er “goed in zat”.

Na de opening zijn de pijlen gericht op de trainingen. Voor sommige teams de start van de veldcompetitie. Enkele teams waagden zich voor een nieuwe ronde Beachhandball en ook nog met successen. En tot slot startte onze landelijk spelende teams met de trainingen en oefenprogramma’s.

De start van het belangrijkste element van handbal, te weten de zaalcompetitie 2017-2018 staat voor de deur en begint het laatste weekend van september. Rondom deze start willen we namens het bestuur enkele zaken weer op de voorgrond plaatsen:

1.      Belangrijk te melden is dat de  seniorenteams op de zaterdagavond weer terugkeren naar de Mheenhal. Dus terug naar “onze” vertrouwde omgeving. Geen last meer van hinderlijke pilaren die het uitzicht belemmeren. Veelal een programma met 3 wedstrijden. Wij vertrouwen erop dat de aanhang de weg weer gaat vinden naar de Mheenhal.

2.      Achilles onderschrijft het Fair Play beginsel; dat geeft niet alleen verplichtingen voor de leden binnen de lijnen maar tevens voor alle aanwezigen op de tribune. Laat vooral de scheidsrechter zijn of haar ding doen! Natuurlijk is onze visie wat gekleurd maar laat dat niet te opdringerig blijken.

3.      Voor de coaches en begeleiding is het belangrijk te weten dat alle wedstrijden moeten worden gespeeld binnen de wedstrijdtijd verhoogd met 5 minuten voor begroting en afsluiting. Dus er kan geen “tijd” worden genomen voor een wedstrijd praatje in de pauze.

4.      Wat onnodig tijd kan kosten is de mogelijkheid dat de tegenpartij in de Achilles kleuren aantreedt. Volgens de richtlijnen “moet” de bezoekende club zorgen voor een reserve tenue. Aangeraden wordt tijdig, dus voor aanvang van de wedstrijd, te controleren of beide teams in voldoende afwijkende kleuren spelen.

5.      Extra gebruik van zaalhuur wordt in rekening gebracht door de verhuurder en dat kost onze vereniging ruim € 20,– per half uur.

6.      Voor de thuisclub zijn er een aantal verplichtingen. Lees vooral het speelprogramma op de site waarin wordt aangegeven wie / welke ouder tafeldienst heeft. Kom s.v.p. op tijd.

7.      Senioren teams hebben de verplichting bij diverse jeugdwedstrijden op te treden als scheidsrechter. Door de scheidsrechter contact persoon wordt de team verantwoordelijke aangeschreven welk team / welke wedstrijd moet fluiten. Ook hierbij benadrukken we wederom dat de team verantwoordelijke de aangewezen persoon moet door geven aan de scheidsrechter contact persoon.

8.      Tot slot willen we benadrukken dat als een ieder zijn verantwoordelijkheid neemt en nakomt de zaalcompetitie voor een ieder soepel kan verlopen.

Wij wensen een ieder een sportieve zaalcompetitie.

Namens het bestuur,

Antoine Joosten, voorzitter               Marjolein van Groen, voorzitter handbalzaken

Relevante berichten

Wij maken ook gebruik van cookies (beschreven in de privacyverklaring)om de website te blijven verbeteren. Maar hiervoor hebben we jouw toestemming nodig. Klik hieronder op accepteren om deze toestemming te geven.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.