Resultaten

NK Beach 2019 – 8 (!!) teams Achilles op NK

Wat een succesvol NK Beach! 4 keer een Achilles team op het podium en 7 halve finale plekken! 1 keer GOUD, 1 keer ZILVER, 2 keer BRONS, 3 vierde plekken en 1 zesde plek. Dat is de oogst van Achilles op het NK Beach 2019.

Op 13 en 14 juli speelden maar liefst 8 Achilles team op het NK Beach. Deze 8 teams, voor Achilles een record aantal, hadden zich via de NHV Beachtour gekwalificeerd voor het NK. Zoals alle jaren werd het NK Beach gespeeld in een prachtige ambiance met veel toeschouwers en volle centercourts. En gelukkig scheen de zon ook zo af en toe.

GOUD was er voor de Meisjes D. In een zeer spannende finale klopten zij de meisjes van DSS in de shoot-outs. De vreugde was uitbundig op het met honderden toeschouwers gevulde Centercourt.

ZILVER was er voor de meisjes C, die in de finale geklopt werden door de buren van Voorwaarts Handbal. Een echte derby, waarbij Voorwaarts Handbal aan het langste einde trok.

BRONS was er voor de jongens D en de heren A. De heren A wonnen de strijd om BRONS van DWS na shoot-outs. De jongens D wonnen eveneens na de noodzakelijk geworden shoot-outs.

Een vierde plek was er voor de jongens B, jongens C en meisjes B. De meisjes B verloren de strijd om brons na een spannende wedstrijd en shoot-outs van Combinatie’64. De jongens C waren in de wedstrijd om plaats drie net de mindere van Handbalschool Rijnmond. En de jongens B verloren zowel de halve finale als de strijd om brons na het nemen van shoot-outs. De jongens B wonnen ook wel de Fair Play prijs.

NK Beach 2018

Achilles was ook dit jaar met 6 teams vertegenwoordigd. De meisjes en jongens D, C en B kwalificeerden zich in de Beachtoer voor het NK.

En, het heeft een aantal jaren geduurd, maar we hadden weer een LANDSKAMPIOEN. De meisjes D wonnen de finale van favoriet VZV na een zeer spannende shoot-out. De jongens D haalden ook de finale en moesten spelen tegen Rijnmond Helaas voor onze jongens waren de jongens van Rijnmond iets beter in het nemen van de shoot-outs en werd Rijnmond nederlands kampioen.

De C meisjes werden 4e. Bij de C jongens was goed te zien dat de concurrentie in Nederland flink is toegenomen. De jongens sloten het toernooi af met een goede overwinning en werden 7e in de eindrangschikking.

De B meiden van Achilles werden 7e na het spelen van 3 shoot-outs. De B jongens werden 5e en mochten ook de FAIR PLAY CUP in ontvangst nemen.

NK Beach 2017

In 2017 streden weer 7 (!!) teams van Intersport Jonker Achilles op het Molekaten NK Beach in Biddinghuizen. Gekleed in de kleuren van Beachsponsor Annatommie lieten de Achilles spelers en speelsters weer zien hoe goed het is dat we veel aandacht aan Beachhandball geven. Piro’s, vliegertjes, mooie combinaties en vooral inzet en heel veel plezier waren 2 dagen volop te zien op het strand in Biddinghuizen. En het weer was ook prachtig. Droog, veel zon en een heerlijke temperatuur.

De teams van Achilles hebben het weer uitstekend gedaan. De Jongens C mochten met uitstekend spel uiteindelijk een ZILVEREN medaille ophalen. Aalsmeer was in de finale net even te sterk. De resultaten van alle Achilles team zijn:

 • Jongens D, 4e
 • Meisjes D, 4e
 • Jongens C, 2e
 • Meisjes C, 4e
 • Jongens B, 4e
 • Meisjes B, 6e
 • Heren A, 4e

Jort Deelman heeft onderstaande  aftermovies gemaakt.

NK Beach 2016

In 2016 was Intersport Jonker Achilles vertegenwoordigd met 5 team op het NK Beach. Na een prachtig NK Beach met veel plezier, spanning en mooie acties waren de resultaten

 • Jongens A, 6e
 • Jongens B, 3e
 • Jongens C, 4e
 • Meisjes C, 2e
 • Meisjes D, 2e

NK Beach 2015

Intersport Jonker Achilles nam in 2015 met een record aantal teams deel aan het NK. Maar liefst 7 teams waren present op het NK en streden voor de punten en hadden vooral veel plezier. Achilles is al jaren met een aantal teams present op het NK, maar nog nooit was het aantal deelnemende teams van Achilles zo groot.

Naast onze teams waren er een aantal spelers van Achilles die meespeelden bij specifieke beachteams, die zich alleen richten op beachhandbal. Zo won bijvoorbeeld Jelmer Schaap (Heren 1) zowel bij de jongens A als de heren Senioren de landstitel en speelden Freek Gielen, Timo Jonker, Railey Zimmerman, Rob Bosman, Maurice Bosman, Peter van Rijt en een aantal A jongens ook mee met beachteams op het NK.

De Achilles teams haalden maar liefst 3 zilveren medailles op. De Jongens D, Jongens C en Jongens B moesten in de finale hun meerdere erkennen in achtereenvolgens Oympia, Aalsmeer en Swift en werden dus 2e van Nederland. Een geweldig resultaat voor deze teams, trainers en begeleiders!

Bijgaan een korte video impressie van het NK van onze D jongens

NK Beach 2011 – 2014

Achilles heeft de afgelopen jaren flink ingezet op beachhandbal. Naast heel veel plezier bij de spelers, leidt dat ook tot resultaten. De A jongens werden in 2011 Nederlands Kampioen, en in 2014 2e op het NK. De C jongens werden in 2012 Nederlands Kampioen, in 2013 4e en in 2014 3e op het NK. Op het NK 2011 waren er maar liefst 5 teams van Achilles op het NK vertegenwoordigd.