Beach Handball

Beachhandbal is een speerpunt

Beachhandbal is een speerpunt voor Achilles. Het snelle en spectaculaire spel vraagt technische vaardigheden. Dit sluit uitstekend aan bij de ontwikkeldoelstellingen van Achilles. Ontwikkelen van spelers, dat is de kern van trainen!
Daarnaast kunnen we onze leden een compleet aanbod bieden. Zaalhandbal als kern van het seizoen en in het najaar en voorjaar/zomer Beachhandbal. Niet alleen voor de jeugd, maar ook voor de senioren, die na de zaalcompetitie lekker naar buiten kunnen om met elkaar in het zand te ballen.

Een eigen beachveld

De wens is er al langer, een eigen beachveld. In 2015 is dan zover. We krijgen een eigen beachveld. We kunnen dan:

  • Trainen op de eigen locatie in Apeldoorn
  • Wedstrijden en toernooien organiseren

Resultaten

Achilles heeft de afgelopen jaren flink ingezet op beachhandbal. Naast heel veel plezier bij de spelers, leidt dat ook tot resultaten. De A jongens werden in 2011 Nederlands Kampioen, en in 2014 2e op het NK. De C jongens werden in 2012 Nederlands Kampioen, in 2013 4e en in 2014 3e op het NK. Op het NK 2011 waren er maar liefst 5 teams van Achilles op het NK vertegenwoordigd.

In 2015 waren er maar liefst 7 teams van Achilles die via de kwalificatietoernooien zich plaatsten voor het NK. Achilles was hiermee hofleverancier van het NK Beach 2015. 6 Jeugdteams en Dames 1 namen deel aan het NK. Voor Dames 1 was dit de 1e keer. De dames streden hard, leerden veel en investeerden met het jonge team in de toekomst. De jongens B, C en D streden echt mee om te prijzen en gingen allen met Zilver naar huis.

Deze resultaten laten zien dat de beleidskeuze binnen Achilles voor Beach een goede is. De jeugd en senioren ervaren directe meerwaarde van de eigen beachvelden. Beachhandbal heeft de toekomst.

Van het NK is een filmpje gemaakt

Beach is gewoon gaaf

De zaalcompetitie is afgelopen, is het seizoen ten einde? Nee, niet bij Achilles. De jongste jeugd heeft nog een heuse veldcompetitie. De C, B, en A jeugd begint al snel over beachen. Handballen in het zand. Piro’s draaien, vliegertjes op goal gooien, dat is was deze jeugd wil.

De senioren moeten nog even wachten totdat ons eigen beachveld er in 2015 ligt. Ook zij kunnen dan gaan beachen, in de avondzon lekker ballen en pret hebben. Echt handbal, maar net even anders.