Over ons

In het hart van Apeldoorn

Achilles is DE handbalclub in het hart van Apeldoorn. We spelen zowel veld (jeugd) als zaalhandbal op zowel recreatief als prestatief niveau. Ontwikkelen van talent vinden we belangrijk. Daarom is er ruimte voor prestatie, maar ook voor recreatief handbal. We vinden dat er meer is dan alleen trainen en wedstrijden spelen. Daarom organiseren we met regelmaat vooral activiteiten voor de jeugd. Beroemd zijn de Sinterklaasavond, Paaseieren zoeken, filmavonden en teamkamperen in ons clubhuis.

Vrijwilligers zijn onmisbaar

We zijn zuinig op onze vrijwilligers. Zij vormen de kern, het hart, van de vereniging. Zonder vrijwilligers zijn er geen trainingen, commissies en wedstrijden. Ze zijn onmisbaar. We moedigen daarom ook ouders aan om actief bij te dragen aan de vereniging. Ouders die iets doen (ook al is het klein) voor de vereniging, hebben plezier en ontvangen plezier. Zo houden we ook de contributie betaalbaar.

Zaalhandbal en Beachhandbal – spelers ontwikkelen staat centraal

We vinden dat het handbalseizoen niet stopt na de veld- en/of zaalcompetitie. Binnen Achilles is dus veel aandacht voor BEACH handbal, de nieuwe snelle variant voor de zomer. Sinds 2015 hebben we onze eigen beachvelden. De ervaring leert dat vooral de jeugd het beachhandbal geweldig vindt. Het is snel, flitsend en technisch. En zeer goed voor de handbalvaardigheden en ontwikkeling van de jeugd. In 2011 (A jeugd), 2012 (C jeugd), 2018 (D jeugd) en 2019 (D jeugd)  mochten we een Achilles team Nederlands Kampioen Beach noemen! Achilles kent zowel een jongenslijn als een meisjeslijn in de jeugd. Met de jeugdteams proberen we zo hoog mogelijk te spelen. We houden van een realistische uitdaging.

Heren 1 en Dames 1

Achilles Heren 1 speelt in het seizoen 2019-2020 weer in de hoofdklasse na jaren in de 1e divisie te hebben gespeeld. Na het stoppen van een aantal spelers hebben we de keuze gemaakt een stapje terug te doen naar de Hoofdklasse. Ontwikkelen staat centraal. Dames 1 speelt in de regionale 2e klasse met de ambitie om de komende jaren 1e klasse te willen spelen. Dames handbal is in Nederland groter dan Heren handbal, de concurrentie voor Dames handbal is in onze regio groot.

Ons  Achilles Toernooi is een jaarlijks hoogtepunt

Hoogtepunten in ons seizoen zijn het Achilles NK kwalificatie beach toernooi en ons eigen Achilles Toernooi in juni. Ons toernooi behoort tot de grootste buitentoernooien van Nederland. De zaterdag is voor de jeugd. De zondag voor de oudste jeugd en de senioren. Sinds 2017 hebben we ook een uitgebreid Beach Handbal programma tijdens het toernooi. Op zaterdag komen er ongeveer 130 teams naar onze locatie. Op de zaterdag zijn er dan ongeveer 2600 mensen op onze locatie. Op zondag ongeveer 70 senioren teams. Op ons toernooi wordt ook gekampeerd. Dat doen we ook met onze eigen jeugd. Onze jeugdteams slapen van zaterdag op zondag op ons toernooi. Achilles wordt door anderen getypeerd als een warme club. Een club met hart voor handbal in het hart van Apeldoorn.