Skip to content

Beach Handball klaar voor de volgende stap

Beach Handball is snel, dynamisch en spectaculair. De attractiviteit van deze zomerse handbalvariant wordt zowel nationaal als internationaal opgemerkt en de sport groeit in razend tempo. Ook in Nederland wint Beach Handball enorm aan populariteit: we zijn klaar voor de volgende stap!

In Nederland kunnen we niet meer om Beach Handball heen. De sport is nationaal in enkele jaren uitgegroeid van een side event naar een handbalvariant die zijn vaste plaats op de handbalkalender heeft verdiend. Met een volwaardige Beach Handball Tour, een ijzersterk Nederlands Kampioenschap, diverse demo’s, clinics en opleidingen biedt de sport voor ieder wat wils. Ook het toenemende aantal Beach Handball-actieve verenigingen en nieuwe Beach accommodaties onderstrepen de groei van de sport die in 2024 zelfs mogelijk op de Olympische agenda staat.

Niet alleen nationaal is de sport doorontwikkeld, ook internationaal timmert Beach Handball aanzienlijk aan de weg. Van onderdeel tijdens de World Games in 2013 tot een demonstratiesport voor het Internationaal Olympisch Comité in de zomer van 2015. Met een zorgvuldig door internationale handbalfederaties uitgestippeld traject maakt Beach Handball in 2024 mogelijk deel uit van de Olympische Spelen. Dit traject bestaat uit zowel Europese – en Wereldkampioenschappen als World (Beach) Games, voor zowel jeugd als senioren.

Om ook bij deze internationale ontwikkelingen aan te sluiten continueert het Nederlands Handbal Verbond (NHV) de nationale dames (senioren) Beach Handball selectie en starten we met nationale Beach Handball selecties U16 (geboortejaar 2000 en later) en U18 (geboortejaar 1998 en later). De dames seniorenselectie bereidt zich voor op een mogelijke deelname aan het WK Beach Handball, gehouden van 2 tot en met 9 juli 2016 in Boedapest (Hongarije), waar zij door het behalen van de zesde plaats tijdens het EK 2015 als eerste reserve voor beschikbaar staan. De heren en dames U16 selecties zullen van 8 tot en met 10 juli 2016 in Nazare (Portugal) deelnemen aan het EK om daar tevens kwalificatie voor het WK 2017 af te dwingen. De U18 (heren en dames) selecties zullen zich door middel van trainingen, stages en toernooien gaan voorbereiden op het EK U19 in 2017.

Ambitieuze en talentvolle Beach Handballers kunnen zich opgeven voor de scoutingsdagen om een plaats in de eerste voorselectie van het nationaal Beach Handball team te bemachtigen. De scoutingsdagen voor de U16 selecties zijn op zaterdag 23 januari en zondag 24 januari 2016 en de scoutingsdagen voor de U18 selecties zijn op zaterdag 27 februari en zondag 28 februari 2016. Na de scoutingsdagen zullen er per categorie 20 speelsters en spelers worden geselecteerd om het uitgezette traject te starten.

Meer informatie over bovenstaande trajecten wordt spoedig gepubliceerd via de website, social media en het HandbalNieuws. Aanmelden voor de scoutingsdagen voor de U16 selecties kan vanaf maandag 14 december 2015 via het daarvoor beschikbaar gestelde aanmeldingsformulier, houd hier onze website en social media goed voor in de gaten! Voor de U18 selecties start de aanmelding op maandag 18 januari 2016.

In overleg met de bondscoaches van de nationale dames seniorenselectie, Léon Budé en Ronald Thijssen, wordt het vervolgtraject voor deze selectie bepaald.

Relevante berichten

Wij maken ook gebruik van cookies (beschreven in de privacyverklaring)om de website te blijven verbeteren. Maar hiervoor hebben we jouw toestemming nodig. Klik hieronder op accepteren om deze toestemming te geven.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.