De D-meisjes hebben vanochtend in alle vroegte om half negen de finale bereikt van de AB Julecup in Gladsaxe!

Het toernooi begon afgelopen maandag met twee poulewedstrijden. De eerste tegen Jyderup HK werd overtuigend met 14-4 gewonnen, en de tweede werd met 11-11 gelijkgespeeld tegen de latere poulewinnaar Herlev/Hjorten.

Dinsdag leverde een druk programma op, met een dikke 19-7 overwinning tegen Værløse HK 2 waardoor de 2e plek in de poule werd veiliggesteld.

De meiden bleken in een flow te raken en de achtste finale werd vervolgens met 15-7 gewonnen tegen Nakskov håndboldklub. De kwartfinale gisteren bleek ook geen probleem voor de meiden van coach Tonny van Rijn. Team Ramsø werd met 14-12 aan de zegekar gebonden.

Op dat moment was al duidelijk dat geen enkel team van Achilles ooit zover in dit mooie toernooi gekomen was. De meiden zijn door het dolle heen, en in Nederland wordt middels twitter en periscope een livestream opgezet zodat de volgende ochtend heel de wereld mee kan genieten van de halve finale.

In een zinderende wedstrijd tegen HK73 Frederikssund stegen de meiden boven zichzelf uit en bereikten ze met een 15-9 overwinning de finale!!!!

Wil je de laatste minuten terugzien en de vreugdeexplosie bij de D-toppers? Kijk dan via deze link op periscope

Mocht de finale onverhoopt toch gespeeld worden, dan kun je die als wifi in de hal meewerkt volgen via de Persicope-app. Volg daarvoor Nicolevanhierden

Of de finale nu gespeeld wordt of niet, wij zijn nu al enorm trots op de D-meiden, de begeleiding en de coaches.