Het NK Beachhandbal 2018 is weer afgelopen en het was weer een prachtig weekend. Onder zeer zomerse omstandigheden werd 2 dagen lang door 80 teams gestreden om de Nederlandse titels Beachhandbal. Van D jeugd tot en met de senioren. Opvallend was dat steeds meer clubs aandacht besteden aan Beachhandbal en dat was in de wedstrijden ook te zien. Beachhandbal is groeiende.

Achilles was ook dit jaar met 6 teams vertegenwoordigd. De meisjes en jongens D, C en B kwalificeerden zich in de Beachtoer voor het NK.

En, het heeft een aantal jaren geduurd, maar we hebben weer een LANDSKAMPIOEN. De meisjes D wonnen de finale van favoriet VZV na  een zeer spannende shoot-out. Beide teams hadden een set gewonnen en de shoot-out moest op het volle Center Court de beslissing brengen.  Coach Timo: “VZV moest scoren om weer gelijk te komen en het was de laatste poging van VZV. Het  was  enorm spannend. Helaas voor VZV maakte de speelster lopen en dat zag de scheidsrechter. En toen was het feest. Ik ben zo trots op dit team.” De toekijkende andere teams van Achilles deelden mee in de feestvreugde op het Center Court en zorgden voor een grote hossende, uitzinnige groep.

De jongens D haalden ook de finale en moesten spelen tegen Rijnmond. Een bekende tegenstander die we vaak tegenkomen op de toernooien. En ook hier wisten beide teams een set te winnen en moest een shoot-out de beslissing brengen. Helaas voor onze jongens waren de jongens van Rijnmond iets beter in het nemen van de shoot-outs en werd Rijnmond nederlands kampioen. Onze D jongens wonnen dus het ZILVER. En dat is een enorme prestatie! En hoe je ZILVER kan vieren, dan lieten de jongens wel zien bij de medaille-uitreiking.

De C meisjes haalden knap de halve finale, maar wisten de finale niet te bereiken. En ook de wedstrijd om plek 3 en 4 werd helaas  verloren. De C meisjes werden dus 4e en dat is natuurlijk een prima resultaat!

Bij de C jongens was goed te zien dat de concurrentie in Nederland flink is toegenomen. De jongens sloten het toernooi af met een goede overwinning en werden 7e in de eindrangschikking.

Van de B meiden is bekend dat veel meisjes al in de A of hoger spelen. De concurrentie is zeer stevig en de teams moeten veel toernooien spelen om uberhaupt naar het NK te mogen. Dat was ook te zien in het zeer hoge niveau van wedstrijden. De B meiden van Achilles werden 7e na het spelen van 3 shoot-outs.

De krachtsverschillen bij de B jongens waren klein. De Achilles jongens verloren in de poule nipt van de latere kampioen Aalsmeer en werden in de kwartfinale verslagen na shoot-outs door Rijnmond. De B jongens werden uiteindelijk prima 5e en mochten ook de FAIR PLAY CUP in ontvangst nemen.

Al met al, een prachtig weekend voor Beachhandbal en Achilles.

DE foto van het weekend? Dat is natuurlijk de foto met de D jongens en D meisjes. Chapeau!!

En een paar foto’s van het Center Court.