Gisteravond is Intersport Jonker Achilles Dames 1 KAMPIOEN geworden. Éen ronde voor het einde van de competitie kon in de eigen Mheenhal het kampoenschap gevierd worden.

De  voortekenen voor een gunstige afloop gisteravond waren goed. De mogelijkheid om thuis in Apeldoorn het kampioenschap op te halen zette het team van trainers Rob en Enim op voorhand lekker op scherp. Binnen de vereniging en op sociale media was de nodige reclame gemaakt, waardoor de Mheenhal zeer goed gevuld was. Het  was mooi om volle tribunes te zien; veel jeugdteams, hun ouders, veel oud-leden, oud-spelers en -speelsters die het kampioenschap mee wilden maken.

De dames begonnen de wedstrijd een beetje nerveus. Een achterstand van 2 punten stond al snel op het scorebord. Daarna namen de dames het initiatief over en kon gebouwd worden aan een gestaag oplopende voorsprong. Het verschil tegen ESCA was met rust al gemaakt. In de 2e helft werd de voorsprong verder vergroot, en alle speelsters kwamen aan spelen toe. Met nog 10 seconden te spelen en een eindstand van 23-14, kon het aftellen door het publiek beginnen. Op “0” was  het kampioenschap definitief en begon het feest!

Na de team-rondedans werd het team door de voorzitter in het zonnetje gezet, de jeugd deelde bloemen uit en ook de tegenstander ESCA was zo sportief om een fles met bubbels aan te bieden.

Het was nog lang onrustig in de kantine.

Dames, gefeliciteerd!

Ondertaand een paar sfeer-impressies. Floris Schaake heeft een prachtige serie foto’s gemaakt. Deze zijn te vinden op //achilles.fs-photography.nl/uncategorized/dames-1-kampioen-17-3-2018/