Na de Olympische Spelen komen de Oranjedames van maandag 3 tot en met zaterdag 8 oktober 2016 weer bij elkaar om te trainen. Als afsluiting van de stage wordt het Holland Handball Tournament gehouden op donderdag 6 tot en met zaterdag 8 oktober in het Indoor Sportcentrum Eindhoven. Deelnemers naast Nederland zijn Roemenië, Servië en een Nederland B-team.

Het NHV had een prijsvraag uitgeschreven voor jeugdteams. De winnaars mogen niet alleen aanwezig zijn op het toernooi, maar mogen ook oplopen met de deelnemende teams. Achilles D1 meisjes maakte er serieus werk van. Een prachtig videofilmpje (zie onder) werd gemaakt door het team, opgestuurd naar het NHV en afgelopen week kwam het goede nieuws.

Intersport Jonker Achilles D1 mag op zaterdag 8 oktober oplopen met Roemenië. Roemenië is een groot handballand. Op het WK in 2015 werd Roemenië achter Noorwegen en Nederland derde van de wereld. We wensen de D1 veel plezier op 8 oktober in Eindhoven.

De oplopende team van zaterdag 8 oktober zijn.
– WKP Westlandia E2 mag oplopen met de selectie van Nederland B
– E2 HV LHC mag oplopen met de selectie van Servië
– WHC Den Haag mag tijdens de wedstrijd tussen Nederland B en Servië optreden als dweilkinderen

– E1 SV Dalfsen mag oplopen met de selectie van Nederland A
– Achilles D1 mag oplopen met de selectie van Roemenië
– C1 St-George mag tijdens de wedstrijd Nederland A tegen Roemenië optreden als dweilkinderen

Filmpje