Skip to content

Achillestoernooi groot succes

Ons jaarlijkse Achilles toernooi was het afgelopen weekend weer een groot succes. En dat begon al op vrijdag. Voor het eerst op ons nieuwe Beachveld, een Hutspot shoot-out competitie. Naast Achilles Hutspot team (genoemd naar het door elkaar husselen van de normale competitie teams) deden ook teams van andere verenigingen mee. De zon scheen, de toeschouwers lekker in het zonnetjes en de piro’s en andere trucjes volgden elkaar in hoog tempo op. Gelachen werd er ook, vooral als een trucje mislukte en de dader zich even moest verantwoorden bij zijn / haar teamgenoten. Deze shoot-out was volgens de deelnemers en toeschouwers zeker voor herhaling vatbaar en kon dus wel een start van een mooie traditie op de vrijdag van ons toernooi worden.

Daarna voetbal. En, eerlijk is eerlijk. De Beach shoot-out was beter, leuker en vermakelijker dan het voetbal. Velen wisten zich nog levendig ter herinneren hoe geweldig Nederland – Spanje was tijdens het Achilles toernooi 2014. En deze wedstrijd kwam niet in de buurt! Niet getreurd, de herinnering aan de shoot-out was daarvoor te goed.

Op zaterdag keken veel deelnemers en bezoekers eerst een keer goed naar buienradar. Dat er regen zou komen was wel zeker, maar wanneer en hoeveel? En ofschoon er regen kwam, waren de weergoden Achilles toch goed gezind. Er viel weliswaar 2 uur lang wat regen, maar veel was het nooit. Er is geen wedstrijd minder om gespeeld. En daarna werd het droog, kwam de zon en hadden we een prachtige handbaldag.

’s Avonds traditioneel de disco en de vele kampeerders konden heerlijk slapen in de tenten. Als er tenminste geslapen werd. Vraag maar aan de Achilles jeugd. Daar waren op zondagochtend opvallend veel kleine oogjes.

De zondag was grijs, maar alleen in de lucht. Op het veld werd flink gestreden om de prijzen. Leuk is altijd dat veel “oud-Achilles” spelers speciaal naar het toernooi komen om weer met elkaar te spelen. En dat levert 1 grote familie van Achillianen op. Een traditie waar we trots op mogen zijn.

Het toernooi was dus weer een groot succes. We willen graag alle teams, deelnemers en vrijwilligers bedanken voor hun inzet en tijd. Zonder jullie geen toernooi. Een speciaal “dank je wel” voor onze Toernooi Commissie, die weer een puik toernooi hebben neergezet. Eddy Zwarteveen neemt na 10 jaar ToCo afscheid van de Toernooi Commissie. Eddy, BEDANKT!

Foto: Hans Krenger

Relevante berichten

Wij maken ook gebruik van cookies (beschreven in de privacyverklaring)om de website te blijven verbeteren. Maar hiervoor hebben we jouw toestemming nodig. Klik hieronder op accepteren om deze toestemming te geven.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.