Skip to content

Update Achilles over Coronavirus

Grote solidariteit, ook in de sport

Beste handbalvrienden,

De maatregelen die in Nederland worden genomen ter bestrijding van het coronoavirus raken iedereen, dus ook onze sport. Als handbalvereniging blijven wij het beleid van de overheid, het RIVM en specifiek voor handbal het NHV, volgen. Het kabinet heeft ook opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Dit houdt in dat naast het eerder gecommuniceerde annuleren van alle wedstrijden en trainingen ook alle andere fysieke clubactiviteiten stilgelegd worden tot en met 6 april.

Hopelijk dragen wij zo bij aan het zoveel mogelijk indammen en vertragen van de verspreiding van het virus. Even niet meer handballen is natuurlijk vervelend, maar dat weegt niet op tegen het belang van het afschermen van medemensen die een groter risico lopen.

De overheid en vrijwel alle maatschappelijke organisaties doen terecht een beroep op ons om solidair te zijn. Gelukkig is er binnen de sport ook grote bereidheid en solidariteit om de negatieve gevolgen van de noodzakelijke maatregelen samen te dragen.

Laten wij hierin ook samen Achilles zijn!
Het bestuur heeft een eerste video vergadering gevoerd om de continuïteit van de vereniging te kunnen waarborgen. De situatie rondom het coronavirus stond hierin vanzelfsprekend centraal. Allereerst hopen wij uiteraard dat iedereen met zo min mogelijk problemen door deze crisis heen rolt en dat iedereen gezond blijft.

Update Nederlands Handbal Verbond
Voor wedstrijden uit de nacompetitie, bekercompetities en reguliere competitie wordt door het NHV gekeken naar de effecten die het heeft voor de promotie- en degradatieregeling wedstrijdport en eventuele kampioenschappen in de breedtesport. Vooralsnog hoeven de wedstrijden niet opnieuw gepland te worden. Het NHV wacht eerst op de verdere ontwikkelingen inzake het Coronavirus.

Update activiteiten Achilles

  • De Achilles Rommelmarkt van zaterdag 21 maart is geannuleerd en wordt mogelijk op een ander moment gepland.
  • Alle Clubavonden zijn tot nader orde geannuleerd.
  • Het geplande Beachhaastoernooi voor jeugd van 11 april gaat niet door.
  • De komende weken wordt, afhankelijk van de landelijke en sportontwikkelingen, een beslissing genomen over het al dan niet annuleren van onze Beach Handball (mei) en Veldhandbal (juni) toernooien.

Op dit moment weet niemand wat de toekomst gaat brengen, het is onzeker of er dit seizoen überhaupt nog gehandbald kan worden. Als bestuur houden wij jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen. Als er wijzigingen optreden, zullen wij jullie hierover direct informeren.

Let op elkaar, zorg voor elkaar en hopelijk tot snel!

Met warme, sportieve groet,

Bestuur AHV Achilles

Relevante berichten

Wij maken ook gebruik van cookies (beschreven in de privacyverklaring)om de website te blijven verbeteren. Maar hiervoor hebben we jouw toestemming nodig. Klik hieronder op accepteren om deze toestemming te geven.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.