Zwolle– In sporthal Zwolle Zuid werd vanmiddag de handbalwedstrijd dames gespeeld tussen Achilles 2 en HV Zwolle. Op papier vaak een lastige wedstrijd voor Achilles. Dit keer pakte het goed voor hen uit. Door een goed geplaatst schot van Lonneke Schaap vanaf de 8 meter, werd in de laatste seconden, de wedstrijd op HV Zwolle (21-22) beslist.

Gedurende de wedstrijd was het voor de dames van Achilles voortdurend zoeken naar de juiste veldverdeling en combinaties. Na de wedstrijd waren we het er over eens dat we de wedstrijd eerder naar onze hand hadden kunnen zetten. Pas in het begin van de 2e helft liepen ze knap 4 punten uit. Echter, door slordigheden in de opbouw en het bij vlagen ongeduldig zijn in de afwerking, lieten de dames die voorsprong ook zo weer verdampen en kwam Zwolle helemaal terug in de wedstrijd. De paniek, stress en spanning werd voelbaar en was af te lezen van de meereizende Achilles aanhang. De vraag borrelde op, “ komt ‘t allemaal nog wel goed? ” Op 5 minuten voor het eindsignaal stond er zelfs een achterstand ( 19-17) op het scorebord. Veel tijd om na te denken was er niet, er moest duidelijk gehandeld worden.

Na wat omzettingen was het belangrijk de rust weer in het team te brengen en met de nodige druk te blijven spelen. De meiden in het veld of op de bank stonden daar als een hecht collectief en wisten de wedstrijd op prachtig heroïsche wijze, in de slotseconden, in het voordeel van Achilles te beslissen. De vreugde en blijdschap was terecht van alle gezichten af te lezen. Het werd een heerlijke zondagmiddag.

(tekst en foto Eelco Schaap )

IMG_6329