Beachhandbal is een speerpunt

Beachhandbal is een speerpunt voor Achilles. Het snelle en spectaculaire spel vraagt technische vaardigheden. Dit sluit uitstekend aan bij de ontwikkeldoelstellingen van Achilles. Ontwikkelen van spelers, dat is de kern van trainen!
Daarnaast kunnen we onze leden een compleet aanbod bieden. Zaalhandbal als kern van het seizoen en in het najaar en voorjaar/zomer Beachhandbal. Niet alleen voor de jeugd, maar ook voor de senioren, die na de zaalcompetitie lekker naar buiten kunnen om met elkaar in het zand te ballen.

Onze eigen beachvelden

De wens was er al langer, eigen beachvelden. Voor de zomervakantie 2015 was  dan zover. De eigen beachvelden waren klaar. We kunnen nu:

 • Trainen op de eigen locatie in Apeldoorn
 • Wedstrijden en toernooien organiseren

Nog voor ons Achilles toernooi konden we een ons 1e officiële beachtoernooi organiseren. Een toernooi dat meteen meetelde als kwalificatie toernooi voor het NK Beach. Het werd een prachtig toernooi met deelnemers uit Amsterdam, Aalsmeer, Etten-Leur, Breda, Pijnkacker en Niedorp om maar eens een paar plaatsen te noemen.

Het enthousiasme van de Achilles teams (en ook de andere verenigingen) liet zien dat we als club de juiste keuze hebben gemaakt. De Beachvelden zijn een echte aanvulling voor Achilles. Voor de jeugd en ook voor de senioren. Het NHV start volgend seizoen met een pilot Beach competitie. Dat is de toekomst voor Achilles. En verder, mogelijkheden zijn er genoeg. Senioren toernooi, Stratentoernooi, Bedrijventoernooi……verzin het maar. De velden liggen er nu!

Resultaten NK Beach

NK Beach 2011 – 2014

Achilles heeft de afgelopen jaren flink ingezet op beachhandbal. Naast heel veel plezier bij de spelers, leidt dat ook tot resultaten. De A jongens werden in 2011 Nederlands Kampioen, en in 2014 2e op het NK. De C jongens werden in 2012 Nederlands Kampioen, in 2013 4e en in 2014 3e op het NK. Op het NK 2011 waren er maar liefst 5 teams van Achilles op het NK vertegenwoordigd.

NK Beach 2015

Intersport Jonker Achilles nam in 2015 met een record aantal teams deel aan het NK. Maar liefst 7 teams waren present op het NK en streden voor de punten en hadden vooral veel plezier. Achilles is al jaren met een aantal teams present op het NK, maar nog nooit was het aantal deelnemende teams van Achilles zo groot.

Naast onze teams waren er een aantal spelers van Achilles die meespeelden bij specifieke beachteams, die zich alleen richten op beachhandbal. Zo won bijvoorbeeld Jelmer Schaap (Heren 1) zowel bij de jongens A als de heren Senioren de landstitel en speelden Freek Gielen, Timo Jonker, Railey Zimmerman, Rob Bosman, Maurice Bosman, Peter van Rijt en een aantal A jongens ook mee met beachteams op het NK.

De Achilles teams haalden maar liefst 3 zilveren medailles op. De Jongens D, Jongens C en Jongens B moesten in de finale hun meerdere erkennen in achtereenvolgens Oympia, Aalsmeer en Swift en werden dus 2e van Nederland. Een geweldig resultaat voor deze teams, trainers en begeleiders!

Bijgaan een korte video impressie van het NK van onze D jongens

NK Beach 2016

In 2016 was Intersport Jonker Achilles vertegenwoordigd met 5 team op het NK Beach. Na een prachtig NK Beach met veel plezier, spanning en mooie acties waren de resultaten

 • Jongens A, 6e
 • Jongens B, 3e
 • Jongens C, 4e
 • Meisjes C, 2e
 • Meisjes D, 2e

NK Beach 2017

In 201 streden weer 7 (!!) teams van Intersport Jonker Achilles op het Molekaten NK Beach in Biddinghuizen. Gekleed in de kleuren van Beachsponsor Annatommie lieten de Achilles spelers en speelsters weer zien hoe goed het is dat we veel aandacht aan Beachhandball geven. Piro’s, vliegertjes, mooie combinaties en vooral inzet en heel veel plezier waren 2 dagen volop te zien op het strand in Biddinghuizen. En het weer was ook prachtig. Droog, veel zon en een heerlijke temperatuur.

De teams van Achilles hebben het weer uitstekend gedaan. De Jongens C mochten met uitstekend spel uiteindelijk een ZILVEREN medaille ophalen. Aalsmeer was in de finale net even te sterk. De resultaten van alle Achilles team zijn:

 • Jongens D, 4e
 • Meisjes D, 4e
 • Jongens C, 2e
 • Meisjes C, 4e
 • Jongens B, 4e
 • Meisjes B, 6e
 • Heren A, 4e

Jort Deelman heeft onderstaande  aftermovies gemaakt.