Beachhandbal is een speerpunt

Beachhandbal is een speerpunt voor Achilles. Het snelle en spectaculaire spel vraagt technische vaardigheden. Dit sluit uitstekend aan bij de ontwikkeldoelstellingen van Achilles. Ontwikkelen van spelers, dat is de kern van trainen!
Daarnaast kunnen we onze leden een compleet aanbod bieden. Zaalhandbal als kern van het seizoen en in het najaar en voorjaar/zomer Beachhandbal. Niet alleen voor de jeugd, maar ook voor de senioren, die na de zaalcompetitie lekker naar buiten kunnen om met elkaar in het zand te ballen.

Onze eigen beachvelden

De wens was er al langer, eigen beachvelden. Voor de zomervakantie 2015 was  dan zover. De eigen beachvelden waren klaar. We kunnen nu:

  • Trainen op de eigen locatie in Apeldoorn
  • Wedstrijden en toernooien organiseren

Nog voor ons Achilles toernooi konden we een ons 1e officiële beachtoernooi organiseren. Een toernooi dat meteen meetelde als kwalificatie toernooi voor het NK Beach. Het werd een prachtig toernooi met deelnemers uit Amsterdam, Aalsmeer, Etten-Leur, Breda, Pijnkacker en Niedorp om maar eens een paar plaatsen te noemen.

Het enthousiasme van de Achilles teams (en ook de andere verenigingen) liet zien dat we als club de juiste keuze hebben gemaakt. De Beachvelden zijn een echte aanvulling voor Achilles. Voor de jeugd en ook voor de senioren. Het NHV start volgend seizoen met een pilot Beach competitie. Dat is de toekomst voor Achilles. En verder, mogelijkheden zijn er genoeg. Senioren toernooi, Stratentoernooi, Bedrijventoernooi……verzin het maar. De velden liggen er nu!