Gemoedelijk en enigszins gespannen voor de komende wedstrijd die wij spelen tegen Heren B Hercules in Rijswijk, vertrekt de Achilles karavaan van maar liefst 2 volgeladen auto’s naar het westen.  Inderdaad, twee auto’s, inclusief twee chauffeurs en een ouder-fotograaf. Dan kom je uit op 7 spelers, inclusief keeper en een  geleende C speler. Geen wissel dus. Dat belooft wat. Dat er onder de manschappen lichte spanning is, is dan ook niet vreemd. Wij nemen ons allemaal voor, uit deze wedstrijd het maximale te halen wat er te halen valt. Wij maken er een mooie pot van, ongeacht de mogelijke kracht en spel-souplesse van de tegenpartij. Geen idee wie we gaan treffen, wat hun skills in het veld zijn, hoe ze overspelen…. we gaan het allemaal meemaken.

In één lange adem spelen onze jongens van Heren B deze voortreffelijke pot. Hier en daar gaat het spel er ruw aan toe, ruw aan de Hercules-randjes en soms ook net iets over de rand, maar ze houden zich goed, ze bieden gepaste weerstand en spelen de tegenpartij regelmatig slim en zeker uit het veld.

Gele kaarten worden gedeeld, een enkele 2 minuut time out wordt er tussendoor geschoven, waaronder ook aan onze jongens. Dit is overduidelijk geen ‘hands free’ wedstrijd.  Eerder een ‘alles mag zolang de scheids het maar niet ziet’- pot. En ook dat kunnen de jongens van Achilles B hebben, dat dragen zij met verve en zij spelen verder, tot de laatste spannende minuut.  Een nipte stap van de overwinning vandaan, eindigt deze pot met 21-19 voor Hercules. Hercules die 4 wissels had klaarstaan en die dacht dit varkentje van Achilles wel even te kunnen wassen…. Welnu, onderschat de jongens B van Achilles niet!

In opperbeste stemming en begeleid door betekenisvolle levensliederen van André Hazes keert de Achilles karavaan moe en tevreden weer naar Apeldoorn.

Tot de volgende keer!