Afgelopen zaterdagavond hebben de heren van AHV Achilles – Handbal Apeldoorn de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld tegen Quintus. Het werd een pittige wedstrijd waarbij de tegenstander erop was gebrand de thuisnederlaag goed te maken. De heren van Achilles hadden meerdere redenen om deze wedstrijd met winst af te sluiten.

Afgelopen weken hadden ze heel wat pech te verwerken. Qua spel ging het beter maar wat blessures betreft heeft Achilles dit seizoen niet veel geluk gekend. Guus Sueters raakte vorige week ernstig geblesseerd, gescheurde enkelbanden en zit voorlopig 4 weken in het gips. Waardoor zijn laatste wedstrijd voor Achilles wel heel wrang eindigde. Daarnaast wilden ze de laatste wedstrijd winnend afsluiten om niet als laatste in de competitie te eindigen.

Ondanks al het optimisme vooraf en alle inspanningen lukte ‘t net niet, eindstand (20-22). Het zat de heren flink tegen, gemiste breaks en veel schoten troffen net geen doel of werden goed gepareerd door de doelman van Quintus. Dit jonge herenteam met een gemiddelde leeftijd van 21 jr was wel heel gedreven maar bleek te onrustig in de koppies op de belangrijke momenten in de competitie waardoor ze nu als hekkensluiter zijn geëindigd. Dit leidt niet tot degradatie, waardoor ook volgend jaar gewoon gespeeld wordt in de 1e divisie.

Toch is er hoop. De Achilles aanhang is op meerdere momenten in de competitie getrakteerd op attractieve wedstrijden en winst op o.a. Bevo en Sittardia. We hopen voor het aankomende seizoen nieuwe spelers of jeugd te kunnen aantrekken die het als een uitdaging zien om in de eerste divisie te gaan spelen en een prachtige en hechte club als AHV Achilles ook te behouden voor de eerste divisie.

Na afloop werd er nog stil gestaan bij het vertrek van de volgende spelers Peter van Rijt, Guus Sueters en Marijn van Geet. Zij werden toegesproken door voorzitter Antoine Joosten en kregen een cadeau overhandigd en een staande ovatie van de Achilles aanhang. De Heren bedankten iedereen voor de support en enthousiasme en zien iedereen graag ook weer in het nieuwe seizoen terug.

tekst en foto: Eelco Schaap